Αρχική     Η Εταιρία     Τα Νέα μας     Κατάλογος     Video Gallery     Πληροφορίες Αγορών     Καλάθι Αγορών     Επικοινωνία
 

Video Gallery

Ψάρεμα Spinning για Λούτσους...


Ψάρεμα Spinning για Λούτσους

• Νέα

Ψαρεύοντας λαβράκια με τα Σιλικονούχα Δολώματα Berkley Ripple Shad & Fat Ripple     Προσθέθηκε στις: 20/9/2012
 

ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΛΑΒRAKIA ΜΕ ΤΑ ΣΙΛΙΚΟΝΟΥΧΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ RIPPLE SHAD KAI FAT RIPPLE ΑΠΟ ΤΗΝ BERKLEY

Tου Δημήτρη Σφαλτού-Γιώργου Βαρέλη (Art Spinning Fishing Team-A.S.F.T)

Βρείτε το σχετικό άρθρο στο σύνδεσμο  http://carp-matchfishing.gr/dokimes-exoplismou/spinning/130-psareuontas-lavrakia-me-ta-silikonouxa-dolomata-ripple-shad-kai-fat-ripple-tis-berkley

Σίγουρα το νούμερο ένα ψάρι που αποζητά ο Έλληνας Spinner στα ψαρέματά του είναι το λαβράκι.

Ένα ψάρι πονηρό και ιδιότροπο που ξέρει πολύ καλά να ξεφεύγει από πάρα πολλά τεχνητά ψαράκια.

Τι θα λέγατε όμως να το ψαρέψετε με σιλικονούχα δολώματα, και ειδικά τα Ripple shads και Fat Ripple της Berkley?

Εμείς δοκιμάσαμε τα σιλικονούχα δολώματα της Berkley με μεγάλη επιτυχία στο ψάρεμα του λαβρακιού. Τα ripple shads είναι πια από τα κλασικά αποδοτικά ψαράκια για το ψάρεμα spinning στα λαβράκια. Με πολύ καλή κίνηση, άριστη υδροδυναμικότητα και καινοτόμο σχεδιασμό, δεν μπορεί να αφήσει τα ψάρια αδιάφορα.

berkley shads lavraki

Τα ψαράκια Ripple shads είναι από το επιτυχημένο πρόγραμμα της Berkley, το Powerbait. Κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα και μεγέθη, για να τα προσαρμόσετε στις ιδιαίτερες απαιτήσεις σας. Διαθέτουν κόκκινα ευδιάκριτα μάτια και αληθοφανή κίνηση , χάρη στο μεγάλο πέλμα της ουράς τους, χαρακτηριστικό των Shad δολωμάτων.

berkley shads

Τα Fat Ripple είναι νέα δολώματα, τα οποία συνδυάζονται με τις μπλε μολυβοκεφαλές της Berkley για καλύτερη πλεύση και αποτελέσματα. Έχουν κομμένο σώμα σιλικόνης με ευδιάκριτο ραχιαίο πτερύγιο, που προσομοιάζει αυτό του λαβρακιού. 

fat ripple

Το σώμα αυτό προσαρμόζεται άμεσα στις μολυβοκεφαλές με μεγάλη ευκολία. Οι μολυβοκεφαλές που προτείνονται είναι των 20 και 30 γραμμαρίων, και είναι υδροδυναμικές. Τα Fat Ripple έχουνε τα ίδια ανατομικά χαρακτηριστικά με τα ripple shads, την ίδια κίνηση, τα ίδια υλικά κατασκευής.

 

ΤΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ

Tα σιλικονούχα αυτά δολώματα δουλεύουν με σταθερή ανάκτηση, λόγω του πέλματος της ουράς τους. Η κίνηση που κάνει η ουρά είναι φυσιολογική και μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και τα πιο καχύποπτα λαβράκια.

Βέβαια δεν είναι τα μόνα που ξεγελιούνται, καθώς στα μεγάλα Fat Ripple έχουνε χτυπήσει μεγάλοι λούτσοι και μανάλια. Βέβαια εμείς δοκιμάσαμε πολλούς τρόπους πλεύσης, με πιο αποδοτικό το ψάρεμα στα μεσόνερα με τινάγματα μεγάλου εύρους και αργές παύσεις.

berkleyshads

Απαραίτητο στοιχείο για την καλή πλεύση όλων των σιλικονούχων δολωμάτων, είναι η χρήση νήματος με παράμαλο fluorocarbon , εμείς επιλέξαμε το νήμα Nanofil της Berkley σε διάμετρο 0,12 χιλιοστά. Τα ψαράκια Ripple shads της Berkley, τα δοκιμάσαμε με καθαρόαιμο εξοπλισμό για spinning, χρησιμοποιώντας το καλάμι της Berkley Lightning Spin 2, 40m, 10-30 gr, τον μηχανισμό της Mitchell Epic 2000 ,παράμαλο 0,25 χιλ, και τις μπλε-μαύρες μολυβοκεφαλές της Berkley Ripple heads.

Τα δύσκολα λαβράκια της περιοχής έδειξαν το παρόν και χτύπησαν στα λευκά με glitters ripple shads και στα μπλε fat ripple με τις μολυβοκεφαλές των 20 γραμμαρίων. Στα ripple shads εφαρμόσαμε τις μαύρες μολυβοκεφαλές της Berkley σε βάρη των 10 γραμμαρίων. Τα καρφώματα ήταν πολύ καλά και σε καίριο σημείο, σημάδι ότι τα ψάρια τα χτύπησαν χωρίς ιδιαίτερες αναστολές.

berkley shads lavraki

Τα σιλικονούχα ψαράκια ripple shads-fat ripple έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές στο ψάρεμα του λαβρακιού με μεγάλη επιτυχία. Καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας είναι ο σχεδιασμός τους , που φέρνει αποτελέσματα, εκεί που άλλα μεγάλα πλαστικά τεχνητά δολώματα δείχνουν ότι πια έχουν ξεχαστεί.

 

fishing
Loading...